Kora Cynamonu – Cinnamon Bark

Dobrze znany i stosowany jako przyprawa, posiada wiele korzyści zdrowotnych. Pozyskiwany z tropikalnego, wiecznie zielonego drzewa o silnie pachnących liściach, kwiatach i korze. Ekstrakt czerpany jest z kory. Olejek cynamonowy dzięki wysokiej zawartości aldehydu cynamonowego wspiera układ odpornościowy oraz funkcje metaboliczne całego organizmu. Podstawowe korzyści Cynamonu Wspiera funkcje metaboliczne, podtrzymuje sprawne funkcjonowanie systemu odpornościowego, używany …

0 24
Kadzidło

Król olejków. Bezpieczny, do codziennego stosowania. Wspiera zdrowienie na poziomie komórkowym. Wyhamowuje namnażanie się komórek nowotworowych. Z uwagi na swoją moc uzdrawiania, Kadzidło było podarowane Chrystusowi jako jeden z darów. Cenniejsze niż złoto, używany przez tysiące lat na Środkowym Wschodzie do namaszczania i uświęcania. Stosowany w każdej sytuacji chorobowej jako remedium na każdą dolegliwość. Podstawowe …

0 65
Oregano

Znane przede wszystkim jako przyprawa. Ma tak ogromne możliwości odkażające i antyoksydacyjne że śmiało można wyjść z jego stosowaniem poza obszar kuchni. Jeden z najsilniejszych olejków eterycznych. Ze względu na swoje komponenty chemiczne – wysoka zawartość karwakrolu i tymolu – działa oczyszczająco na wszystkie układy, niweluje rozwój bakterii, pasożytów, odtruwa, wzmacnia cały system immunologiczny. Podstawowe …

0 44
Grejpfrut Emocjonalnie

Olejek eteryczny z grejpfruta, doskonale oczyszcza powietrze jednocześnie działając energetyzująco i poprawiając nastrój. Doskonale oczyszcza skórę, dodany do pielęgnacji ciała.  Grejpfrut znany ze swojego energetyzującego i orzeźwiającego aromatu, potrafi poprawiać nastrój. Jest również słynny ze swoich oczyszczających właściwości i często stosowany w kosmetykach do pielęgnacji ciała, zostawiając skórę na wyglądającą czysto i zdrowo. W kosmetykach …

0 31
Ginger - Imbir ( Zingiber officinale )

Imbir w kuchni, rozgrzewa i dodaje korzenno – cytrusowego smaku , doskonale wspierając trawienie. Olejek eteryczny Imbiru pozyskiwany jest z Madagaskaru ze świeżych kłączy. Jest składnikiem dań kuchni Azjatyckiej, ze względu na ostry smak. W tradycji zachodu, jako przyprawa używany do słodkości – min. piernik. Szeroko stosowany jako remedium na problemy trawienne do załagodzenia niestrawności …

0 26
Geranium ( Pelargonium graveolens )

Możliwości upiększające olejku z geranium, wspierają zdrowy i lśniący wygląd skóry oraz włosów, jednocześnie dostarczając niezapomnianych słodko – kwiatowych wrażeń aromatycznych. Geranium jest członkiem z rodziny pelargonii, hodowana ze względu na swoje piękno jak i na potrzeby przemysłu perfumeryjnego. Zaledwie kilka z rodziny ponad 200 kwiatów jest wykorzystywanych do pozyskiwania olejków eterycznych. Już w starożytności …

0 36
Jodła Daglezja - Douglas Fir

Douglas Fir jest drzewem iglastym. Olejek eteryczny, pozyskiwany jest z gałązek oraz igliwia. Chętnie stosowany ze względu na swój świeży, drzewno-ziemny zapach. Przez lata stosowany jako wsparcie oddechowe, podczas podwyższonej temperatury oraz do redukowania bóli mięśniowych i reumatycznych. Obserwuje się korzystny wpływ na skórę, na którą wpływa oczyszczająco, działając jako środek dezynfekujący. Jest drzewem iglastym, …

0 87
Cypress – CYPRYS

Czysty i świeży aromat olejku eterycznego Cyprys, dodaje energii i witalności. Stosowany na skórę pobudza zmysły. Ma właściwości ściągające. Pozyskiwany jest z gałązek cyprysu, rosnącego na Krecie. Pozyskiwany z gałęzi wiecznie zielonego drzewa. Olejek eteryczny Cyprys, ma świeży i czysty aromat. Doskonale oczyszcza powietrze i może być wsparciem w sezonie zwiększonej zachorowalności oraz mieć korzystny …

0 74
Koper włoski

Anetol nadaje temu olejkowi charakterystyczny zapach anyżku. Stosowany jest przy zaburzeniach układu trawiennego. U kobiet reguluje gospodarkę hormonalną. Starożytni Egipcjanie i Rzymianie zdobili koprem swoich zwycięskich wojowników, wierząc że obdarza ich siłą, odwagą i długowiecznością. W medycynie Chińskiej pomagał jako środek przeciwkaszlowy oraz przy zmianach skórnych. Przez wieki stosowano go min. jako remedium na ukąszenia …

0 36
clary sage szałwia muszkatołowa

Szałwia była doceniana już w średniowieczu ze względu na możliwość ożywienia i odnowienia skóry oraz z uwagi na działanie kojące i relaksujące. Olejek stosowano na choroby oczu. Używany na dolegliwości kobiece, problemy z nerkami, skórą, zaburzeniami trawienia, ból gardła, zranienia. Ma wpływ na system hormonalny. Podstawowe korzyści Szałwii Muszkatołowej Olejek antyseptyczny, przeciwgrzybiczy, uspokajający, antydepresyjny, rozgrzewający, …

0 68